Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/4 litra
kakao 4 łyżeczki
proszek budyniowy czekoladowy 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 4 łyżki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czekoladowa

Wymieszać kakao, proszek budyniowy, cukier i cukier waniliowy, dodać 1/2 szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z łyżeczką masła, wlać przygotowaną mieszaninę i ogrzewać aż zawrze. Wystudzić i podawać z piankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.05.2011 22:52
pomysłowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak