Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 kg
sól
Zalewa:
woda 1,5 litra
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa do słoików

Fasolkę umyć, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 4 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Przełożyć do słoików. Przygotować zalewę, zalać fasolkę, dobrze zamknąć słoiki i pasteryzować dwukrotnie przez pół godziny - pierwszy raz od razu, a drugi raz nazajutrz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.08.2011 10:35
przepis na czasie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak