Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata tuńczykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser gouda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata tuńczykowa

Tuńczyka osączyć. Paprykę pokroić w paski. W misce ubić jajka, doprawić, wymieszać z tuńczykiem papryką i serem. Na patelni rozgrzać olej wlać masę i smażyć na małym ogniu aż omlet się zetnie. Przełożyć na drugą stronę, dosmażyć. Pokroić na 4 części. Podawać z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak