Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy Twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 szt.
mleko 200 ml
drożdże 10 g
twaróg 200 g
cukier 3 łyżki
rodzynki 50 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy Twarogowe

Drożdże rozetrzyj z cukrem, łyżką mąki i ciepłym mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia. Jaja rozmieszaj z mąką, solą i rozczynem. Dodaj pokruszony twaróg i rodzynki, wymieszaj, odstaw. Kładź placki na rozgrzany olej i smaż na rumiano. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak