Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem żółtym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
mięso mielone 200 g
pieczarki 100 g
żółty ser ostry 100 g
jajko 1 szt
oliwa do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem żółtym

Pieczarki kroimy w małą kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Farsz przygotowujemy z połączenia pieczarek, startego żółtego sera, jajka i odrobiny bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego według uznania. Kroimy kotlety z filetów, lekko ubijamy i lekko solimy. Filety nadziewamy mięsem mielonym z przygotowanym farszem. Podsmażamy na patelni tylko, żeby zamknęły się pory i mięsko się połączyło. Jeżeli nie chce się połączyć mięsko, możemy użyć wykałaczek do podtrzymania formy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok pół godz. Do sosu można dodać pieczarki. Chwilkę przed końcem gotowania, zaprawiamy sos według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.10.2013 16:04
bardzo lubię to danie
IwonaKa 21.09.2013 00:19
ale pyszności
Krystyna32 28.07.2013 09:02
bardzo smaczne
caralajna 11.09.2012 12:20
pyszności
olkaaa 01.08.2012 09:08
bardzo lubię
rjustysia 11.07.2012 09:51
Niezwykle pysznie wyglądają te roladki na zdjęciach!
Dorota37 10.07.2012 07:13
super
smakoszek 01.06.2012 12:04
pyszna roladka
Katarzyna59 28.05.2012 15:42
bardzo apetyczna
Betka 07.05.2012 18:45
rewelacja;)
sara1 05.04.2012 14:02
danie zachęcające
Robert10 27.11.2011 10:17
znakomita
Ewelina47 06.06.2011 07:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak