Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka nadziewana bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety drobiowe 1 kg
mięso mielone 100 g
morele suszone 10 szt
śliwki suszone 10 szt
żurwina 50 g
sól do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka nadziewana bakaliami

Kroimy kotlety z filetów, lekko ubijamy i lekko solimy. Odrobinę mięsa mielonego łączymy z bakaliami. Morele i śliwki trzeba pokroić bo są zbyt duże. Filety nadziewamy mięsem mielonym z bakaliami i zawijamy. Podsmażamy na patelni tylko, żeby zamknęły się pory i mięsko się połączyło. Jeżeli nie chce się połączyć mięsko, możemy użyć wykałaczek do podtrzymania formy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok pół godz. Chwilkę przed końcem gotowania, zaprawiamy sos według uznania. Ja lubię dodawać śliwki suszone, które po rozgotowaniu same zagęszczą sos i nadadzą mu super aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.06.2013 13:44
wygląda pysznie
Łukasz15 21.01.2013 22:04
Super
olkaaa 18.12.2012 08:31
chętnie spróbuję
Krystyna32 09.12.2012 08:55
extra
berys18 03.07.2012 08:51
musi być pyszne..
monika1968 11.05.2012 19:27
Nie przepadam za słodkimi mięsami ale to bym chętnie spróbowała :))
Dorota59 10.03.2012 21:02
znakomity przepis
klaklak 26.01.2012 23:19
dobre
Marta1986 12.01.2012 12:18
pyszności
Kopiko1983 13.12.2011 07:43
To musi być pyszne!
kriso 05.11.2011 17:48
pyszności
Iwona45 26.10.2011 09:37
muszę spróbować
Motorek 04.08.2011 09:07
super przepis
Magdalena80 18.05.2011 23:22
ojej jak fajnie wygląda- chyba muszę zrobić by zobaczyć jak smakują...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak