Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
parówki 1 kg
ketchup 2 łyżki
ser żółty 35 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane z cebulą

Parówki przekroić na pół, końcówki ponacinać i podsmażyć na mały ogniu, tak aby nacięte końce stworzyły gwiazdki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, delikatnie zasmażyć. Gdy się zarumieni dodać wody i dusić do miękkości. Do cebuli dodać zioła i sól, pieprz oraz ketchup. Przygotowaną cebulę włożyć do naczynia żaroodpornego a na niej ułożyć parówki i posypać serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 15-20 minut.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak