Parówki zapiekane z cebulą

Parówki zapiekane z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • zioła prowansalskie

  • parówki

    1 kg
  • ketchup

    2 łyżki
  • ser żółty

    35 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki przekroić na pół, końcówki ponacinać i podsmażyć na mały ogniu, tak aby nacięte końce stworzyły gwiazdki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, delikatnie zasmażyć. Gdy się zarumieni dodać wody i dusić do miękkości. Do cebuli dodać zioła i sól, pieprz oraz ketchup. Przygotowaną cebulę włożyć do naczynia żaroodpornego a na niej ułożyć parówki i posypać serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 15-20 minut.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat