Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ze świeżych jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
skórka z cytryny 1 sztuka
jabłka 50 dag
cukier 5 łyżek
bita śmietana do dekkoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ze świeżych jabłek

Zaczynamy od jabłek , najpierw je myjemy a następnie obieramy i kroimy na ćwiartki,wkładamy je np: do jakiejś miseczki i posypujemy startą skórka z cytryny i wlać około 4 łyżek wrzątku. Po około 3min stania we wrzątku wstawiamy na ogień i gotujemy aż jabłka się rozgotują następnie przecieramy i dodajemy cukier.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i łączyć z przecierem z jabłek.
Następnie naszą galaretkę przelewamy do 2 miseczek lub szklanek i wstawiamy do lodówki , po zastygnięciu dekorujemy śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak