Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany Jaś

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
woda 2,5 l
sól do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany Jaś

Fasolkę Jaś trzeba uprzednio namoczyć przez ok 10-12 godzin. Gotujemy na lekko osolonej wodzie aż będzie miękka. Jeżeli dobrze namoczymy fasolkę, to czas gotowania będzie krótszy. Ok pół godz gotujemy, choć to zależy także od gatunku fasolki.
Tak ugotowaną fasolkę polecam jako dodatek do rosołu lub oddzielne danie - polaną roztopionym masełkiem z bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.10.2013 14:58
Ale olbrzym!!!
IwonaKa 27.09.2013 12:51
uwielbiam Jasia
Łukasz15 07.02.2013 13:00
Pycha, bardzo lubię
Katarzyna59 03.02.2013 11:06
bardzo lubię
barbara11561 03.07.2012 12:23
też ją lubię
Justyna87 29.06.2012 20:39
dobre
Iwona30 09.03.2012 08:37
pyszne
agnieszka214 15.02.2012 10:02
fajne lubie fasole
Ada-Gaba 14.02.2012 07:45
lubię
calliope 09.01.2012 08:33
smaczny ten jasiek :)
smakoszek 13.11.2011 00:35
lubię fasolę
SmacznaPyza 04.05.2011 10:57
nie soli się ziaren roślin strączkowych przed ugotowaniem bo łupinka będzie zawsze twarda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak