Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
cukier 30 dag
cukier waniliowy
margaryna 25 dag
jajko 3
śmietana 18 proc 3 łyżki
cukier puder
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 2 kg
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Mąkę przesiać razem z proszkiem dodać posiekaną margarynę , 3\\4 szklanki cukru , cukier waniliowy też , jajka , śmietanę i wyrabiamy ciasto. 3\\4 ciasta rozwałkować i wyłożyć blaszkę natłuszczoną i posypaną bułkę tartą . A część ciasta przykryć folią , w między czasie jabłka obieramy ścieramy , dodajemy cynamon, cukier 3 łyżki i trochę bułki tartej . Wymieszać i wyłożyć na ciasto , resztę ciasta , które zostawiliśmy rozwałkować i położyć na jabłkach , nakłuć widelcem i wsadzamy do piekarnika na godzinę w 80 st do zarumienienia się .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 12.05.2012 18:57
Przepis super :)
alaaa 04.05.2011 22:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak