Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała z koperkim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
koperek 1 pęczek
jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała z koperkim

Kapustę pekińską (najważniejsze aby były tylko te białe części kapusty) pokroić w grubą kostkę) przełożyć do miski dodać posiekany koperek. W osobnej miseczce z reszty składników przygotować sos, polać przed przed podaniem, aby kapusta nie straciła swojej chrupkości. Wymieszać i podawać, najlepiej smakuje z kładzionymi kluskami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak