Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier 1\\2 szklanki
galaretka cytrynowa 2 sztuki
galaretka truskawkowa 2 sztuki
banan 3 sztuki
Biszkopt 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Biszkopt pieczemy z ulubionego przepisu lub kupujemy gotowy. Masło łączymy z cukrem i letnią galaretką cytrynową rozpuszczoną w 1.1/2 szklaki wody. Teraz stawiamy miskę na garnku z gorąca wodą i drewnianą pałką mieszamy, aż masło się delikatnie rozpłynie i połączy z resztą, tworząc jednolity krem. Ściągamy z garnka i dodajemy starte banany, masa wygląda jak płynne ptasie mleczko, zostawiamy do zgęstnienia jeszcze lejące wylewamy na biszkopt, na zastygnięty krem bananowy wylewamy galaretkę truskawkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 12:28
na sam widok ślinka cieknie :)
IlonaAlbertos 06.10.2012 13:27
Pyszny jest tak bananowiec.
emeslive 21.05.2012 22:43
Rewelacyjnie wygląda!
IKrakowianka 30.07.2011 17:20
To coś dla mnie!! :))
Weronika_eM 01.07.2011 20:04
pyszności
Tomasz17 30.05.2011 21:52
smaczne ciasto
wiola28a 26.05.2011 12:07
wygląda smacznie
ewasylwia 04.05.2011 11:17
lubię takie ciasto
Nina7 04.05.2011 10:11
Pychota!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak