Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żurek 500 ml
kiełbasa surowa 500 gr
włoszczyzna do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt
boczek wędzony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Kiełbaskę zalać 1,5 wody i gotować ok kwadransa na małym ogniu. Wyjąć kiełbaskę i dodać włoszczyznę i liść laurowy. Gotować znowu kwadrans. Odcedzić włoszczyznę i dodać kiełbaskę. Zalać zakwasem. Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na tłuszczu. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z gotowanym jajkiem i pokrojoną kiełbaską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.03.2014 18:22
bardzo smaczny
junox 29.03.2013 00:49
pyszny ,bardzo lubimy wszyscy
Łukasz15 04.01.2013 18:50
Bardzo dobry
Krystyna32 29.11.2012 08:19
super
Katarzyna59 29.04.2012 09:38
bardzo lubię
Ada-Gaba 21.02.2012 07:59
bardzo lubię
usmiech 07.12.2011 23:23
bardzo smaczny
calliope 14.11.2011 08:39
uwielbiam żurek :)
daria899 18.08.2011 13:55
pyszny
Zoso 24.07.2011 19:49
smaczny
kriso 10.07.2011 20:23
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak