Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

solanka z nereczką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 20 dkg
szynka gotowana 10 dkg
parówki 3 szt
nerka wieprzowa 1 szt
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 100 ml
cytryna 1/2 szt
koperek posiekany 1 łyzka
wywar warzywny 2 litry
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
oliwki zielone 5 szt
kapary 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: solanka z nereczką

Mięso gotujemy w wywarze aż będzie miękkie,a gdy ostygnie kroimy je w paseczki.Osobno w osolonej wodzie gotujemy nerkę i kroimy ją również w paseczki,cebulę siekamy i szklimy na maśle dodajemy przecier.Ogórki obieramy kroimy w półplasterki,oliwki drylujemy,parówki obieramy i kroimy w plasterki a następnie w słupki.Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do garnka z wywarem i gotujemy 5 min dodając ziele angielskie i liść laurowy,doprawiamy do smaku wlewamy śmietanę dodajemy natkę pietruszki koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak