Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem dyniowo-jabłkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt
jabłka 1 kg
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: dżem dyniowo-jabłkowy

Dynię obieramy wyciagamy miąższ i ścieramy go na tarce,wrzucamy do garnka zalewamy odrobiną wody i gotujemy na małym ogniu.Jabłka obieramy oczyszczamy z gniazd nasiennych kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do dyni,dusimy aż wyjdzie jednolita papka,doprawiamy sokiem z cytryny lub cukrem.Gorące nakładamy do słoików i mocno zakręcamy.Można pasteryzować ale nie jest to konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 29.10.2011 16:37
super!
jeta72 29.10.2011 16:34
smaczne;)
m1monika 27.10.2011 23:27
pycha
ewelina/bunia 31.05.2011 09:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak