Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paella z kurczakiem i owocami morza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małże 50 dkg
udka z kurczaka 6 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
olej 4 łyżki
krewetki 8 szt
filety rybne 30 dkg
ryż 30 dkg
bulion warzywny 3/4 litra
Szafran nitki Prymat szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: paella z kurczakiem i owocami morza

Małże myjemy i osuszamy,czosnek i cebulę kroimy,paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Udka myjemy i smażymy 10 min na 2 łyżkach oleju,wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce,na tym samym oleju podsmażamy małże,dodajemy krewetki,cebulę czosnek i paprykę całość krótko podsmażamy,wlewamy dwie łyżki oleju wkładamy rybę i krótko dusimy.Wszystkie składniki wyjmujemy z patelni,na tą samą patelnię wsypujemy ryż dodajemy bulion szafran liść laurowy słodką paprykę i dusimy na małum ogniu 20 min.Podsmażone wcześniej składniki dodajemy do ryżu doprawiamy solą i pieprzem,patelnię przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy 15 min.Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.07.2012 15:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak