Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl.
mąki 1/2 szkl.
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
krem tortowy
mleko-do kremu
galaretki turkusowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i galaretką

Rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia.
Ubić białka, dodać cukier, żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 15-20 min w temp. 160-180 C. pozostawić do wystudzenia.
Zmiksować krem z mlekiem.
Galaretki pokroić w kostkę.
Na biszkopt wyłożyć krem i posypać kostkami galaretki. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.10.2011 11:13
fajne
Misiabe 04.05.2011 00:42
Pysznie wygląda!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak