Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 15 dkg
jaja 3 sztuki
mleko 400 ml
drożdże 10 dkg
cukier 8 łyżeczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

W połowie szklanki rozpuścić drożdże. Resztę mleka zagotować z margaryna. Kiedy się zagotuje, zalać wrzącym mąkę wymieszaną z cukrem. Po przestudzeniu dodać drożdże i jaja. Wyrobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować. Pociąć na trójkąty (każdy nadziać ulubionym nadzieniem, np. dżemem). Zwinąć rogale. Upiec w temp. 200 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.10.2011 00:21
pyszne są takie rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak