Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dkg
ziemniaki 6 sztuk
pietruszka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
masło 1 łyżeczka
mąka 2 łyzki
śmietana 4 łyżki
płatki migdałowe
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z migdałami

Boczek zalać wodą, dodać kostkę bulionową i zagotować. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, gotować do miękkości. Mąką wymieszać z odrobiną zimnej wody, wlać do zupy, zaprawić śmietaną. Doprawić. Dodać płatki migdałowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 27.01.2012 23:24
Fajny pomys?.
Iwona51
Iwona51 26.11.2011 10:32
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak