Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
mąka 3 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jaja 6 sztuk
sok z cytryny 6 łyżek
skórka otarta z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa babka

Margarynę ucierać z cukrem, dodając po 1 jajku. Kiedy dodamy już wszystkie jajka stale ucierając powoli dodawać mąkę wymieszaną z cukrem. Dodać sok i skórkę cytrynową, wymieszać. Przelać do formy, upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.04.2012 09:48
lubię cytrusowe smaki:)
mirosława4 07.11.2011 19:13
smaczna
bami 12.10.2011 11:59
Lubię wszystko, co cytrynowe :)
Motorek 01.08.2011 20:05
smaczna
matii6 30.05.2011 22:41
mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak