Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 7 łyżek
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
jajko 4 sztuki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia maly 1 sztuka
rum 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Margarynę utrzeć z cukrem, do utartej dodawać na zmianę jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, utrzeć na gładkie ciasto. Formę do babki wysmarować tłuszczem, wylać połowę ciasta. Do drugiej części ciasto dodać kakao i rum, wymieszać. Ciasto wyłożyć na ciasto jasne, delikatnie przemieszać nożem. Piec około 60 min. w temp.180st. Po ostudzeniu można polukrować lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.03.2012 15:18
doskonała
smakoszek 05.02.2012 23:28
przepysznie wygląda,aż mi się zachciało takiej babeczki
Babciagramolka 04.05.2011 08:29
Pięknie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak