Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z indyka nadziewane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 4 plastry
ser żółty 4 plastry
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
indyk 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z indyka nadziewane pieczarkami

Pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju,przyprawiamy je solą i pieprzem.Filety rozbijamy doprawiamy,na środku fileta układamy pieczarki zwijamy go jak kopertę i spinamy,obtaczamy w jajku i w bułce tartej.Smażymy na oleju.Na przygotowane kieszonki układamy plaster ananasa i sera i zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.10.2012 19:07
dobre mięsko z indyka
Krystyna32 13.11.2011 13:54
extra
KasiaK90 18.10.2011 13:19
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak