Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 30 dkg
cebula 20 dkg
pieczarki 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, posolić, zalać wodą i gotować pod przykryciem. Kiełbaskę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać do kapusty. Pieczarki i cebulkę poddusić, dodać do kapusty. Kiedy woda odparuje, dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 13.01.2012 19:39
mniamm
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 10:56
pycha
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 10:56
pycha
mirosława4 16.09.2011 18:38
pyszny bigosik robię podobnie
RenataZ-et 18.05.2011 23:37
podoba mi się ten przepis na bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak