Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak zapiekany z szynką i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinaku 1 kg
mleko szklanka
masła lyzka
pokrojonej w kostkę szynki 2 lyz
startego ementalera 2 lyz
sól szczypta
parmezan lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak zapiekany z szynką i serem

Posiekany i sparzony wrzątkiem szpinak zalej na patelni mlekiem i podgrzewaj na dość dużym ogniu do całkowitego wchłonięcia płynu. Dopraw wszystko solą i gałką muszkatołową.
Naczynie do zapiekania wysmaruj połową masła, włóż do niego szpinak i posyp go szynką, ementalerem i parmezanem. Na koniec obłóż wiórkami z pozostałego masła i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 10-15 min.super dla kogoś kto uwielbia szpinak

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 06.01.2012 23:11
SMACZNE DANIE
Neetka90 02.08.2011 13:51
super
Neetka90 02.08.2011 13:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak