Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki w bagietce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
wędliny 15 dag
masła lyzka
czosnku zabek
koncentratu pomidorowego 2 lyz
żółtego sera 15 dag
pomidory 2
papryki żółtej 2 straczki
masło do formy
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki w bagietce

Świeżą bagietkę pokrój na małe kawałki, następnie każdy z nich przekrój wzdłuż na pół i posmaruj obydwie części masłem i keczupem doprawionym przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Na każdym kawałku rozłóż po plasterku wędliny, potem posyp startym żółtym serem, udekoruj plasterkiem pomidora i kawałkiem papryki. Ustaw farszem do wierzchu w posmarowanej resztą masła formie i wstaw na 10 minut do nagrzanego piekarnika.szybkie i proste .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 11.05.2011 13:47
pycha
Patrycja33 04.05.2011 21:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak