Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 sztuk
mąka 40 dkg
cukier 40 dkg
masło 2 kostki
zmielone migdały 15 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżka
sok z jednej cytryny
marmolada wiśniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z migdałami

Jajka i cukier ubić na parze na gęstą masę. Dodawać powoli sok z cytryny. Ciągle ubijając zdjąć z ognia. Masło roztopić, dodać razem z proszkiem do pieczenia wymieszanym z mąką oraz migdałami do wystudzonej masy. Przełożyć na blachę. Ciasto przekroić na połowę, przełożyć marmoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2011 11:13
lubię
Margo1 21.07.2011 11:13
lubię
RenataZ-et 20.05.2011 22:35
rewelacyjny jest taki mazurek
Iwona51
Iwona51 17.05.2011 07:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak