Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z wędzonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowych ziemniaków 1 kg
ziemniaków ugotowanych i zmiel 30 dag
wędzonki 20 dag
mąki lyzka
jaja 2
kaszy manny 2 lyz
cebula 1 DUZA
majeranek do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z wędzonką

Wędzonkę i cebulę pokrój i podsmaż na oleju (łyżka). Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce, odcedź i przełóż do miski. Teraz dodaj gotowane ziemniaki oraz jaja, wędzonkę, mannę, mąkę, pieprz, przyprawe un.kucharek i majeranek. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj.
Masę przełóż do formy obficie posmarowanej tłuszczem, wyrównaj, posmaruj pozostałym olejem i wstaw do piekarnika, piecz w temperaturze około 200°C przez 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 10.06.2011 21:44
ale pomysł,,
Grażyna13 03.06.2011 18:08
pomysłowe !
grazia1 11.05.2011 13:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak