Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzina Jajecznych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka konserwowa 6 plasterków
majonez 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
marchewka
ziarenka pieprzu
jajko 1 duże
jajko 1 małe
jajka przepiórcze 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzina Jajecznych

Jajka ugotować,przestudzić,obrać.Szynkę pokroić w cienkie paseczki.Z marchewki wyciąć dziobki i grzebyk.Z dwóch większych jajek i trzech przepiórczych ściąć zaokrąglony wierzch by jajka utrzymywały pozycję pionową.Z ziarenek pieprzu zrobić oczy,powciskać marchewkowe dziobki i grzebyk dla koguta.Na dużym talerzu ułożyć paski szynki,uformować kształt gniazda.Do środka dać dwie łyżki majonezu i ułożyć siedem przepiórczych jajeczek.Obok gniazda ustawić koguta,kurę i trzy kurczaczki.Posypać spód talerza posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.11.2011 12:03
Ależ genialny pomysł! Prezentuje się wyśmienicie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak