Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka
warzywa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 papryka
6-7 małych cebulek
15 dag boczku
100ml oleju
6 ząbków czosnku
Majeranek
Liscie laurowe
Ziele angielskie
Bazylia
Sól i pieprz

Przygotowanie:

24h przed grillowaniem marynujemy mięso. Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Do miski wlewamy olej, wciskamy obrany czosnek, dajemy sporą ilość majeranku oraz bazylii, trochę pieprzu, pół łyżeczki soli, liście laurowe i ziele angielskie. Marynatę mieszamy razem z mięsem i odstawiamy w chłodne miejsce. Na drugi dzień przygotowujemy szaszłyki: boczek i paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube prążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – kurczaka – boczek – kurczaka – cebule itd. Grillujemy na niedużym żarze przez ok. 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 13.07.2012 11:27
mmm
Emilia21 13.07.2012 11:27
mmm
smile 18.04.2012 20:37
wyglądają super:)
BernadettaP 15.04.2012 08:31
Moje ulubione szaszłyczki :)
misia53 30.06.2011 16:35
zjadłoby się ale leje deszcz i nic z tego ...
ben-ka 31.05.2011 07:52
lubię drobiowe szaszłyki:) są bardzo kruche jak zamarynuje się mięsko.
pawel6 13.05.2011 11:39
apetyczne:)
Mati13 05.05.2011 17:43
wyglądają świetnie i pewnie tez tak smakuja:)
Krystyna32 05.05.2011 07:11
super
Misiek1 04.05.2011 16:49
super wyglądają i pewnie smakują wyśmienicie!
agnieszka137 03.05.2011 22:50
apetyczne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak