Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3
cebule 3
świeżo startego chrzanu 30 dag
soku z cytryny 3 lyz
masła lyzka
skórki otartej z cytryny lyzeczka
Cynamon mielony Prymat lyzeczka
mielonych goździków
mielonej ostrej papryki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone jabłka

Obrane jabłka zetrzyj na grubej tarce jarzynowej i skrop je sokiem z cytryny. Następnie wymieszaj z drobno pokrojonymi cebulami oraz z cukrem i wszystkimi przyprawami, przykryj i zostaw na 2-3 godziny.
W rondlu stop masło, wrzuć jabłka z cebulą i, mieszając, duś na małym ogniu do zgęstnienia. Wtedy zdejmij je z ognia i przestudź. Teraz dokładnie wymieszaj całość z utartym chrzanem, dopraw do smaku solą i ewentualnie sokiem z cytryny.
Tak przygotowane jabłka stanowią smakowity dodatek do gotowanych lub smażonych mięs.
polecam bardzo pyszne i wszystkim smakuje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak