Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 3/4 szk
woda 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierki

Mąkę, jajko, wodę oraz sól wymieszać i zagnieść na twarde ciasto. Odrywać małe kawałki ciasta i formować. Wrzucać do wrzącej wody i gotować do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.05.2013 13:39
przydatny przepis
barbara11561 05.09.2012 09:28
też lubię ............
Sylwia56
Sylwia56 13.07.2012 22:09
wygodne
joanna77 26.06.2012 19:19
mniam
alaaa 03.05.2012 14:51
ja zagęszczam rosół taką zacierką tylko że robię ją płynną i wlewam małym strumieniem,,pycha
Neetka90 23.11.2011 18:43
extraaa
Neetka90 23.11.2011 18:42
extraaa
Neetka90 23.11.2011 18:42
extraaa
Neetka90 23.11.2011 18:42
extraaa
Babciagramolka 04.05.2011 08:32
To ,, luksusowe ,, zacierki - z jajkiem, . U mnie zawsze robiło się z samej mąki i wody . Dopiero ja zaczęłam eksperymenty z robieniem kolorowych zacierek ( o różnych smakach ) . A tak poważnie - najprostsze przepisy są najlepsze . Brawo .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak