Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uda z kurczaka w ryżu z wieloma przyprawami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 15 szt
czosnek 2 ząbki
ryż 3 szklanki
olej 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
keczup pikantny 6 łyżek
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: uda z kurczaka w ryżu z wieloma przyprawami

sos do udek:
2 łyzki oleju, bazylia, tymianek, oregano, estragon, słodka papryka, sól, pieprz, czosnek granulowany. udka zamarynować w sosie i odstawić na 12 godz.

udka podsmażyć.


sos do zalewy:
2 ząbki czosnku, 6 szklanek wody, pół łyżki pieprzu, 2 łyżki vegety, 2 łyżeczki słodkiej papryki, pół kostki palmy, 2 łyżeczki cukru, 6 łyżek keczupu.
wszystko razem rozpuśić w jednolitą masę, nie gotować.

na dużej blasze wysypać ryż i trzy cebule pokrojone w plastry położyc na ryż. na cebulę poukładac podsmażone udka.
wszystko zalać sosem.
piec w piekarniku 1 godz i 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 29.03.2017 15:46
Super wygląda, czuje się jakbym zapach nawet odbierała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak