Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulki glazurowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe cebulki 1 kg
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
białe wino 250 ml
sól
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulki glazurowane

Cebulki obrać i wrzucić na 5 minut do osolonej i wrzącej wody. Masło rozgrzać w rondlu, dodać cukier i mieszać do momentu aż się rozpuści. Dodać cebulki i podsmażyć na rumiano. Zalać winem oraz dodać goździki i pieprz. Dusić 25-30 minut na małym ogniu. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dodać odrobinę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.05.2013 13:54
bardzo fajne
barbara11561 15.08.2012 14:11
nie jadłam
dorotka0000025 28.07.2012 15:29
fajny pomysl
alaaa 03.05.2012 14:52
ciekawe,,
Wafelek2601 13.02.2012 11:32
ekstra
kuklik 27.11.2011 21:02
bombowe
Ania67 27.05.2011 13:56
rewelacja
Izabela28 14.05.2011 19:54
fajny przepis, jak ktoś lubi cebulę:)
Anna138 08.05.2011 18:15
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak