Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BLOK CZEKOLADOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 1 szt
woda 3/4 szkl
kakao 5 łyżek
cukier 1,5 szkl
mleko w proszku 4 szkl
bakalie 1 szkl
herbatniki 6 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: BLOK CZEKOLADOWY

W rondelku rozpuścić margarynę,dodać wodę,cukier i kakao.Wszystko dobrze wymieszać do połączenia się składników.Mikserem połączyć masę z mlekiem w proszku.Ucierać tak długo,żeby nie było grudek z mleka.Dalej dodać 3/4 herbatników drobno pokruszonych(resztę zostawić w całości) i mieszać już ręcznie do połączenia się składników.Dodać bakalie i jeszcze wszystko razem wymieszać.Foremkę\"keksówkę\"wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć część masy.Kilka herbatników połamać na kawałki i wcisnąć w masę.Wyłożyć pozostałą część masy i wcisnąć resztę herbatników.Ręką zwilżoną wodą ucisnąć dobrze masę w foremce i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.10.2013 09:00
Wyśmienity.
ankaryba 07.10.2013 13:37
super!!! :-)
misia53 30.05.2013 00:44
przypomniały mi się czasy kiedy czekolada była na kartki..... wtedy często robiło sie takie bloki
Krystyna32 15.08.2012 07:45
super
Ada-Gaba 06.02.2012 06:50
nie wyobrażam sobie życia bez czekolady
IZABELA29 12.09.2011 08:29
smacznie i słodko
ben-ka 15.05.2011 10:13
świetny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak