Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w trzech smakach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg.
włoszczyzna 1 pęczek
jajko 1 szt.
mąka kukurydziana 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w trzech smakach

żeberka umyć i ugotować w osolonym wrzątku wraz z umytą i obraną włoszczyzną ok.45min.wystudzić i pokroić na kawałki panierować w rozkłóconym jajku z papryką słodką obtaczać w mące i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 24.11.2011 14:09
rewelacja
Motorek 26.09.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak