Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tempura

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
mąka kukurydziana 150 g
woda 250 g
cynamon Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tempura

Do torebki foliowej wsypać 200g mąki i 150g mąki kukurydzianej, wymieszać i wstawić do zamrażalnika na godzinę. Do miski wsypać make, szczyptę cynamonu i powoli wlewać wodę (lodowatą) ciągle mieszając. Ciasto wstawić do lodówki. W rondlu podgrzać olej. Umyte i osuszone kwiatki bratka i stokrotki oprószamy pozostałą mąką, maczamy w cieście i smażymy na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.11.2013 22:03
bardzo ciekawe,nie jadłam jeszcze
miki47 29.03.2013 15:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak