mrożony keks

mrożony keks

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    50 dag
  • sok z cytryny

    6 łyżek
  • cukier

    1/3 szklanki
  • kremówka

    1 szklanka
  • borówki amerykańskie

    30 dag
  • masło

    10 dag
  • herbatniki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z 1/3 szklanki cukru. Wlać 3 łyżki soku z cytryny. Całość utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać ubitą na sztywno kremówkę. Borówki zmiksować z 3 łyżkami cukru i resztą soku. Podłużną foremkę wyłożyć folią. Na spodzie rozsmaruj 4 łyżki masy twarogowej a następnie 2 łyżki musu owocowego. I tak do samego końca. Keks włożyć do zamrażalnika na 15 minut. w międzyczasie pokruszyć herbatniki i wymieszać je ze stopionym masłem. Wyjąć keks i rozsmarować na wierzchu masę herbatnikową. Ponownie włożyć do zamrażalnika na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

10.10.2010 20:42
smakowity ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat