Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mrożony keks

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 50 dag
sok z cytryny 6 łyżek
cukier 1/3 szklanki
kremówka 1 szklanka
borówki amerykańskie 30 dag
masło 10 dag
herbatniki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mrożony keks

Twaróg wymieszać z 1/3 szklanki cukru. Wlać 3 łyżki soku z cytryny. Całość utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać ubitą na sztywno kremówkę. Borówki zmiksować z 3 łyżkami cukru i resztą soku. Podłużną foremkę wyłożyć folią. Na spodzie rozsmaruj 4 łyżki masy twarogowej a następnie 2 łyżki musu owocowego. I tak do samego końca. Keks włożyć do zamrażalnika na 15 minut. w międzyczasie pokruszyć herbatniki i wymieszać je ze stopionym masłem. Wyjąć keks i rozsmarować na wierzchu masę herbatnikową. Ponownie włożyć do zamrażalnika na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 10.10.2010 20:42
smakowity ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak