Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek rolowany z ziołami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
olej 1/3 szkl
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
boczek 1 surowy bez kości
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 ziaren
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: boczek rolowany z ziołami

Boczek umyć i osuszyć, wszystkie ziarna zmiażdżyć, ja to robię w moździerzu, ale można w inny sposób.
Wymieszać zioła z oliwą i natrzeć dokładnie boczek z każdej strony, przykryć i odstawić na 2-3 dni, aby przegryzły się przyprawy, następnie zrolować boczek i obwiązać nicią bawełnianą, włożyć do rękawa do pieczenia i piec w nagrzanym do 200 st. piekarniku około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak