Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala chińszczyzna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 10 dag
mrożonka chińska 1/2 opakowania
filet z kurczaka 2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 sztuki
olej 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sóli pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ala chińszczyzna

Ryż gotujemy z dodatkiem przyprawy warzywnej i studzimy, mięso kroimy na kostkę i marynujemy przez kilka minut w sosie sojowym i przyprawie do chińszczyzny, podsmażamy na łyżce oleju. W głębokiej patelni podgrzewamy olej i podsmażamy warzywa doprawione pieprzem i solą około 10 min. Do podsmażonych warzyw dodajemy ryż, podsmażone mięso, kukurydzę całość mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy i zostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 30.07.2011 08:47
super
Gosia40 03.05.2011 21:30
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak