Rogaliki półfrancuskie

Rogaliki półfrancuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 dag
  • maragryna

    35 dag
  • jaja

    2 sztuki
  • drożdże

    8 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier puder

    do posypania
  • mleko

    pół litra
  • marmolada

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać margarynę, drożdże rozdrobnione z mlekiem i cukrem. Zrobić miękkie ciasto, zawinąć do ścierki i włożyć do zimnej wody. Gdy wypłynie na górę wałkować i i wycinać trójkąty o dużych dwóch bokach. Nakładać na to marmoladę i zwijać w rogaliki. Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor. Ciepłe posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

20.09.2011 20:23
apetyczne

malaczarna23

07.08.2011 20:55
super

Juleczka20

16.06.2011 10:42
pyszne

accee

20.02.2011 23:27
NAJS

cukiereczek

20.02.2011 07:59
Super

Tahitha

10.02.2011 10:27
Lubie rogaliki takie ale nie za bardzo mogę je jeść :(

Jolanta_P-S

22.01.2011 12:19
myślę że fajne

marzena06

07.11.2010 14:51
pychota

izoldaaa6

29.08.2010 00:07
w szkole się nauczyłam ich robić, trochę męczące ale efekt jest tego wart :)

RenataZ-et

28.08.2010 23:44
Ja też, ja też !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat