Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsna paja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
mięso mielone wołowe 25 dkg.
mięso mielone wieprzowe 25 dkg.
cebula 2 szt.
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
czosnek 1 ząbek
cząber

Przepis i sposób przygotowania na: mięsna paja

jeśli mięso jest zmielone dodać do niego posiekaną cebulę i doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem,czosnkiem,cząbrem przeciśniętym przez praskę i wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę rozgrzać oliwę wyłożyć masę mięsną i dusić ok.20min.ciasto francuskie jeśli jest mrożone to rozmrozić i wylepić nim małe foremki do babeczek a po środku układać lekko przestudzony farsz sklejać brzegi ciasta i wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem na cieście zrobić kilka dziurek aby farsz podczas pieczenia mógł parować układać gotowe danie w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia i upiec ok.30min. w temp.190st. podawać na ciepło jak i również na zimno można użyć także farszu warzywnego lub słodkiego w/g uznania np.ser z rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.01.2014 07:01
ciekawy przepis, zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak