Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa pieczona z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała surowa kiełbasa 6 szt.
cebula biała 1 szt.
olej 2 łyżki
jabłka 3 szt.
cytryna 1/2 szt.
cukier 3 łyżki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa pieczona z jabłkami

Kiełbasę opłucz, zalej zimną wodą, zagotuj. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i trochę soli, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Jabłka obierz, pokrój na cząstki, skrop sokiem z cytryny. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Posyp cukrem, zrumień. Dodaj jabłka, chwilę podduś.
Jabłka i cebulę przełóż do żaroodpornego naczynia, wyłóż na nie kiełbasę, przykryj. Piecz ok. 15 minut w piekarniku o temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.02.2012 14:00
nie jadlam takiego polaczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak