Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z zielonym sosem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
rzodkiewki
sałata karbowana
majonez
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z zielonym sosem

składniki:
Sos:
4-6 łyżek jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
po garści natki pietruszki, szczypiorku i koperku
do smaku: sól morska i pieprz ziołowy

4 liście sałaty karbowanej
3 jajka ugotowane na twardo
2-3 rzodkiewki
kawałek ogórka świeżego
2 garści kiełków rzodkiewek

sposób przygotowania:
sos: do małego pojemnika blendera włożyć wszystkie składniki i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i ponownie zmiksować.

Jajka obrać, podzielić na ćwiartki. Sałatę, ogórka i rzodkiewki opłukać i dokładnie osączyć. Ogórka, razem z skórką, i rzodkiewki poszatkować w cienkie plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Na półmisku ułożyć liście przekładając je plasterkami rzodkiewki i ogórka, posypać kiełkami, dodać jajka. Całość polać sosem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Idealna sałatka na kolację albo lunch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 12.04.2012 08:43
świetny pomysł na sałatkę
Misia90 03.09.2011 21:06
ekstra
Marysia 03.09.2011 20:49
super
Karolina69 03.09.2011 08:52
fajne
Agnieszka_B 03.05.2011 13:48
Super sałatka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak