Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z borówkami polane śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 50 dag
jajko 2 szt
woda 1 szkl
sól
borówki 1 l
śmietana 200 ml
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z borówkami polane śmietaną

z mąki, jajka, wody zagnieść ciasto. wałkować na cienkie placki. wykrawać szklanką krążki. borówki wymieszać z cukrem, nakładać na krążki i lepić. ugotowane polać śmietaną, dodać troszkę cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 20.08.2011 16:44
lubię pierogi z owocami,z borówkami jeszcze nie jadłam
Olaa 05.05.2011 15:52
super
novita23 05.05.2011 15:47
mniaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak