Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
cebula 60 dkg
piwo jasne 0,5 litra
mąka 3 łyżki
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w piwie

Żeberka pokroić ,oprószyć solą ,pieprzem obtoczyć w mące i zarumienić na oleju.Przekładamy do garnka,zostawiając tłuszcz na patelni,cebulę obieramy kroimy w krążki,podsmażamy na tłuszczu,który został po smażeniu żeberek,przekładamy do mięsa.Do garnka wlewamy piwo,dorzucamy ziele angielskie,listki laurowe.Dusimy ok 40 minut na średnim ogniu.Jeżeli piwo zbyt szybko wyparuje dolewamy ok 1/2szklanki bulionu warzywnego.Doprawić majerankiem,kminkiem,pieprzem, solą,dusimy jeszcze ok 10 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kropka157 08.06.2011 09:45
ciekawe
alaaa 30.05.2011 22:49
pycha *
alaaa 30.05.2011 22:49
pucha
aacaac 07.05.2011 09:05
z samej nazwy - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak