Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z masą wątrobianą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 szt
woda 15 ml
Wątróba (z kurczaka) 30 dag
cebula 1 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z masą wątrobianą

z mąki jajka i wody zagnieść ciasto. wałkować na cienkie placki, wykrawać prostokąty wielkości 3x3 cm. wątróbkę usmażyć z cebulą, przepuścić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem. uzyskaną masę nakładać na ciasto i lepić uszka. ugotować w osolonej wodzie i podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 28.06.2011 13:22
fajne
tomek18 20.05.2011 10:59
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak