Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
sos słodko-kwaśny 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w sosie słodko-kwaśnym

Kurki obgotować w osolonej wodzie około 10 minut, rozłożyć do 4 słoików dosyć ciasno, zalać wrzącym sosem słodko-kwaśnym przygotowanym wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/130041/sos-slodko-kwasny-do-ryb.html, słoiki zamknąć i pasteryzować 10 minut. Doskonałe po 2-3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 12.01.2012 17:42
super
BernadettaP 03.10.2011 21:28
Kurki zawsze i wszędzie :-)
Wacław 29.06.2011 08:24
dobre i apetyczne
Pola2 05.05.2011 19:11
lubię kurki
bejciu24 05.05.2011 18:10
lubię ten sos, on się nadaje do wielu rzeczy
Jolanta_P-S 05.05.2011 17:41
Polecam te kurki, są bardzosmaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak