Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowo-bakaliowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1
sok z cytryny 1łyzeczka
jabłko 1
rodzynki 2łyżki
śliwki 5
morele 5
majonez 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowo-bakaliowa

Seler wyszorować,obrać,pokroić w cienkie słupki ,skropić sokiem z cytryny.Śliwki umyć .Przekroic ,wyjąć pestki.Pozostałe owoce opłukać ,z moreli usunąć pestki.Jabłko obrać ,pokroic w słupki .Orzechy i morele pokroić.Seler ,owoce,rodzynki i orzechy mieszać z majonezem ,po czym przyprawić do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak