Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy
jajko 1
oliwa
syrop waniliowy
cukier puder
truskawki 30 dag
sok z cytryny
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie

Kromeczkę chleba tostowego moczymy w roztrzepanym jajku z domieszką syropu waniliowego i smażymy na oliwie, przez ok. 2 minuty na każdej stronie. Po usmażeniu tost obtaczamy w cukrze pudrze. Miksujemy truskawki razem z sokiem z cytryny i dwoma łyżeczkami cukru waniliowego. Następnie polewamy truskawkowym sosem tosty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.05.2011 08:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak